Biofeedback behandling / Sukkerafhængighed

Sukkerafhængighed

 
Hvis du er vild med sukker, hvis du ikke kan komme igennem dagen uden cola, kager, chokolade og slik, eller hvis du bruger sukkerholdig mad som energikilde dagen igennem, tilfører du kroppen mere sukker, end den har brug for.
 
2 Biofeedback behandlinger mindsker eller fjerner ved hjælp af elektromagnetiske impulser den fysiske trang og behovet for sukker. Der indgår desuden en intensiv udrensning samt stimulering af bugspytkirtlen, der er ansvarlig for produktion af insulin således, at kroppens naturlige sukkerbalance bliver genoprettet.
 
Behandlingen giver ingen form for gener og er ganske ufarlig og smertefri.
 
Hvad skal du gøre efter behandlingen
I de første uger skal du forsøge at undgå sukkerrige fødevarer.
 
For at bryde den onde cirkel er du nødt til at holde dig fra det. Grunden hertil er, at vores smagsløg har tilpasset sig sukker - jo mere sukker de smager, jo mere vil de have. Hvis du kan holde dig fra sukker i de 10 dage, som det tager smagsløgene at tilpasse sig en ny smag, vil de være mindre afhængige. Hvis du så igen skulle begynde at indtage sukker, har du ikke behov for nær så meget for at få disse behagelige fornemmelser.
 
Hvad skal du ikke spise og drikke
Det værste er sodavand, is, kager og slik, som du i en periode helt bør undgå.
 
Raffinerede kulhydrater skal du ikke spise for mange af, da disse skaber pludselige stigninger i blodsukkerniveauet.
 
Alkohol indeholder meget sukker.
 
Kunstige sødemidler hæver ikke insulinniveauet, men kan øge appetitten. Hvis du føler dig oversulten, er der større risiko for, at du snupper en sukkersnack.
 
Light produkter har en lavere fedtprocent, men den skabes ved at hæve kulhydratindholdet, og disse hæver insulinniveauet og skaber pludselige stigninger i blodsukkerniveauet. Ofte er light produkter sødet med kunstige sødemidler.
 
Hvis trangen melder sig
Her er et par fif...
 
Få lidt motion - bare 10 minutters moderat motion, indtil du er let forpustet, er nok til at hæve humøret og energien. Gå dig en rask tur.
 
Snus til en vaniliestang - undersøgelser har vist, at duften af vanilie nedsætter sukkertrangen.
 
Spis et eller andet sødt, hvis du er helt desperat. Ét stykke chokolade - helst minimum 70 procent kakao eller mere - ødelægger ikke hele processen, men det gør det, hvis du spiser en hel plade.
 
Det anbefales at supplere behandlingen med kromtilskud.
 
Klienter med pacemaker og gravide i graviditetens første 4 måneder behandles ikke med Biofeedback.
 
Psykoterapeut, Biofeedback og NADA behandler Michaela Larsen | Uglevej 2, 9640 Farsø - Danmark | Tlf.: 30559692 | selvfokus@hotmail.com