Biofeedback behandling / Sukkerafhængighed / Hvad sker der, når du drikker en sodavand?

Hvad sker der, når du drikker en sodavand?

I løbet af de første 10 minutter rammer 10 teskefulde sukker dit system.
 
Dette er 100 procent af det anbefalede daglige indtag, og den eneste grund til, du ikke brækker dig, som et resultat af den overvældende sødme er fosforsyren, som reducerer smagen.
 
Indenfor 20 minutter stiger dit blodsukker kraftigt, og din lever reagerer overfor den massive insulineksplosion ved at omdanne store mængder sukker til fedt.
 
Indenfor 40 minutter er koffeinoptagelsen fuldstændig; Dine pupiller udvides, dit blodtryk stiger, og din lever dumper mere sukker ud i din blodstrøm.
 
Omkring 45 minutter efter øges din krops dopaminproduktion, hvilket stimulerer nydelsescentret i din hjerne - samme fysiske reaktion som ved heroin for øvrigt.
 
Efter 60 minuttervil du begynde at få sukkerchok. Du har selvfølgelig en trang til mere sukker, og denne trang er som regel ukontrollerbar.
 
Lad os tage et kig på nogle af ingredienserne i en dåsecola:
 
Fosforsyre: Kan forstyrre din krops evne til at bruge kalcium, hvilket kan lede til knogleskørhed og blødgørelsen af tænder og knogler.
 
Sukker: Det er bevist, at sukker øger insulinniveauerne, hvilket kan lede til for højt blodtryk, forhøjet kollesteroltal, hjertesygdomme, diabetes, forøget vægt, tidlig aldring og mange andre negative bivirkninger.
 
De fleste sodavand indeholder over 100 procent af det anbefalede indtag af sukker.
 
Sukker er skadeligt for dit helbred i mange henseender.
 
Faktisk tror nogle eksperter, at sukker er mere afhængighedsskabende end kokain!
 
Aspartam: Dette kemikalie er brugt som erstatning for sukker i sukkerfrie sodavand.
 
Der er flere end 92 forskellige bivirkninger associeret med aspartamindtagelse deriblandt svulster i hjernen, fødselsdefekter, diabetes, følelsesmæssige forstyrrelser og epilepsianfald.
 
Koffein:Koffeinholdige drikke kan forårsage: nervøsitet, søvnløshed, højt blodtryk, uregelmæssig hjerteslag, højnet blodkollesterolniveauer, udtømning af vitaminer og mineraler, brystknuder, fødselsdefekter og måske nogle former for kræft.
 
Overforbruget af sodavand og søde drikke er tydeligvis en af de førende årsager til den verdensomspændende fedmeepidemi og mange andre nedbrydende sygdomme, der relativt nemt kan forebygges.
 
En undersøgelse fra Storbritanien viser, at for hver ekstra sukkersødet sodavand, der blev indtaget dagligt i løbet af et 2-årigt studie, steg risikoen for overvægt med 60 procent.
 
Hvis du kæmper med overvægten - så kan bare én ekstra sodavand om dagen give dig op til 7 kg ekstra på sidebenene i løbet af 1 år.
 
Én sodavand om dagen forøger din risiko for diabetes med 85 procent.
 
Sodavand har vist sig at kunne forårsage skade på DNA. Dette kan i sidste ende føre til sygdomme såsom skrumpelever og parkinsons.
 
Rent vand er den bedste valgmulighed
 
Hvis du skal drikke noget med kulsyre, så prøv at drikke danskvand med lidt lime eller citronsaft.
 
Der er absolut INGEN GRUND til, at dine børn nogensinde skal drikke sodavand. Elimineringen af sodavand er en af de mest afgørende faktorer i håndteringen af de mange helbredsproblemer, som du og dine børn lider af.
 
Kilde: Nutrition Research Center, October 24, 2007
Psykoterapeut, Biofeedback og NADA behandler Michaela Larsen | Uglevej 2, 9640 Farsø - Danmark | Tlf.: 30559692 | selvfokus@hotmail.com